7.02.2010 г.

В козметичната стая 2

Още няколко практични съвета, преди да легнете на козметичния стол!

Добре е да сте в салона 5-10 минути преди записания час. Ако закъснеете, процедурата ви, обикновено, се съкращава.

Ако ви предложат кафе, чай или кола, по-добре отклонете предложението. Вие, все пак, сте отишли да релаксирате и нямате нужда от енергизиращи напитки. Нямате нужда и от пълен пикочен мехур, докато лежите. А да станете до тоалетна по време на терапия е наистина неприятно.

Ако в ценоразписа пише, че терапията е един час, попитайте дали този час включва времето за консултация и приготвяне или един час е времето, в което козметичката работи върху вас. Ако този час включва 15 минути за консултация, събличане и обличане, но вие не знаете това, накрая може да се почувствате ощетени.

Бъдете нащрек за въпроси по време на самата процедура. Като, например, "Искате ли маска за очи?". Ако маската за очи е включена в процедурата, вие би трябвало да знаете. Затова веднага попитайте дали това ще ви струва допълнително.
Триковете на професията! Обикновено това, което ви предлагат, е нещо добро, но накрая изненадата от сметката наистина може да ви развали удоволствието от терапията. Затова е хубаво такива екстри да се обсъждат когато си записвате час или преди процедурата.

Непременно трябва да бъдете уведомени, ако по време на терапията предстоят по-странни усещания като, например, лепкав ексфолиант или пощипваща маска. Ако процедурата включва работа с електрически уред, дали няма да усетите нещо като леко ужилване!
Не знаете ли предварително за тези неща, наистина може да се притесните.

Информирайте се добре и се насладете на терапията!

Няма коментари: