11.02.2010 г.

Sanus Per Aquam

СПА означава Здраве чрез вода.
SPA - Sanus Per Aquam.

Според мен, на всеки му е интересно да влезе в спа център. Просто защото спа предполага спокойствие, релакс и красота, а всеки един от нас има нужда от тях. Но много хора се стесняват - от лустрото, от непознатото, от посрещането... Ако влязат, пък, често предпочитат да вземат един ценоразпис и да излязат. Да се запознаят с процедурите и да помислят върху цените на спокойствие. И тъй като има неща, които не са им ясни, изоставят идеята за спа удоволствие.

Нека ви кажа, че навсякъде, или почти навсякъде, ще предложат да ви разведат наоколо. Не отказвайте!
Една обиколка на спа център е нещо интересно и много полезно!
Никой не ви задължава да запишете процедура или да закупите продукти. Оставете това ще се чувствам задължен!

Аз, лично, предлагам на всеки един гост да разгледа спа центъра. В ръката си винаги нося ценоразпис. Показвам хамама - турската баня - и посочвам кои процедури се правят там, какво облекло е нужно, каква е температурата, какви са ползите... Показвам сауните, обяснявам разликата между финландската и инфра-червената сауна и как се използват. Разглеждаме масажните стаи и посочвам списъка с масажите, които предлагаме. После е ред на стаите за процедури на тяло и аз посочвам кои процедури се правят там. В козметичните стаи разяснявам терапиите за лице.

Така, при една обиколка нещата постепенно се изясняват и става лесно да си изберете процедура или спа пакет.
Оставете спа терапевта да ви разясни процедурите. 
Веднъж попитах една жена, която прелистваше ценоразписа, докато чакаше приятелката си, дали има нужда от помощ. Тя отговори не, но аз бях сигурна, че мога да й обясня разни неща. Посочих една от процедурите за тяло и обясних какво представлява. Жената събра кураж и започна да пита за всичко, което привличаше погледа й.
Накрая ми каза, че сега гледа този лист с процедури и се чувства прогледнала.
Записа си спа-пакет.
И ни стана редовен клиент!

Не се страхувайте да питате!
А колкото сте по-информирани, толкова повече върпоси ще имате!

Няма коментари: