15.03.2010 г.

Спа удоволствия на круизен кораб

(пасажерският кораб Ocean Village)

Спа индустрията представлява изключително важна и съществена част от круизния бизнес.
Надали ще се качите на пасажерски кораб, където да няма поне фризьорски салон и една козметична/масажна стая. Колкото и малък да е корабът. А всички нови лайнери се строят със специално предвидени модерни спа центрове, които, обикновено, се намират на последния дек и от които има прекрасен изглед.

Ще ви разкажа за Карма спа на пасажерския кораб Ocean Village (оушън вилидж). Това е последният кораб, на който работих като спа терапевт.

Пасажерските кораби често сменят собствениците си.
Ocean Village е строен във Франция под името Fairmagesty за Simtar Line. Междувременно, обаче, тази компания е погълната от P&O Princess и затова от построяването си през 1989-та до 1997-ма, корабът плава под името Star Princess.
После преминава към P&O Cruises и до 2003-та плава под името Arcadia III. През 2003-та, P&O Cruises основават нов клон към флотилията си, наречен Ocean Village Cruises, предназначен за по-младия пазар, и Arcadia III започва да плава под името Ocean Village.

В превод от английски, Ocean Village означава океанско село. Трябва да ви кажа, че името абсолютно отговаря на действителността. Корабът си е едно голямо плаващо село с всичките му удобства. Английско село. Защото корабът е английски, регистриран в Англия и плаващ под английски флаг. Т.е., качите ли се на Ocean Village, вие сте на английска територия. И всичко е организирано по английски. Искам да кажа, че си има ред, който всички спазват и организационната машина е много добре смазана.
Та Ocean Village си едно многолюдно село от близо 2000 души - обикновено около 1500 почиващи и близо 500 екипаж.
Да, на всички кораби е долу горе така – на 3-ма пасажери се пада по 1 човек обслужващ персонал.

Селото е дълго 247 метра, широко 32 и високо 11 етажа, или както се казва на морски език, има 11 дека. Не се налага да търчите нагоре-надолу по стълбите, освен ако не искате. Има си цели 9 асансьора. Жилищната площ представлява 801 кабини, 64 от които са луксозни - външни и с балкон, 552 външни без балкон и 185 вътрешни кабини, т.е. без люк.
И нали е подвижно, селото се движи с 21.5 морски мили в час.

Селото наистина си има всичко.
Има си 3 ресторанта, единият от които е а ла карт. В Ocean Village често гостува известният английски готвач или celebrity chef, както казват англичаните, James Martin (Джеймс Мартин).
Работното време на заведенията е така съгласувано, че по всяко време на денонощието се намира нещо за хапване.
Има 8 бара и във всеки един амбиансът е изключително приятен.
Има 4 селски магазина, откъдето можеш да си купиш всичко - от прах за пране и щипки до елегантен тоалет и бижута за тъй наречените formal nights или официални вечери, които са минимум 2 пъти седмично.
В селото си има киносалон, който, разбира се, е безплатен и в който прожектират най-новите английски филми и не толкова нови американски. Но киносалонът има малко посетители, защото винаги има нещо по-интересно да се прави.
Може да поплувате в един от 2-та басейна или да поседнете с чаша шампанско в джакузито – цели 4 на брой.
Вечер има шоу програма. Танцьорите са англичани и колумбийци. Много добре контактуват с публиката и всяка вечер правят голям купон.
Може да прекарате вечерта в казиното или в интернет-кафето.
Ако сте с деца – спокойно! Има си детска градина, където много добре се грижат за децата ви, докато вие се забавлявате.
Не искам да звуча патетично, но наистина всеки един от екипажа много съвестно си изпълнява задълженията. И всичко, което ви разказвам за този кораб, ви го разказвам така, както съм го почувствала и преживяла.
Недай си Боже да пострадате, селото си има болница с лекар и 2 медицински сестри.
Фитнес центърът е на последния дек, откъдето се откриват такива прекрасни гледки, че дори и да презирате фитнеса, ще ви се прииска да се качите поне за малко на пътеката.

И слизаме до Карма Спа.

Следва...


Прочетете още:

1 коментар:

Анонимен каза...

For one thing thank you for publishing this.
Secondly there is an issue with your new
stylesheet or maybe it's just my netbook but it doesn't display right.



Feel free to visit my web-site; Thomas cook voucher codes